You are here

Erste a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României în 2017, la 5,1%

Publicat: 12 Jun 2017, Profit.ro

Erste Group vede o creștere economică de 5,1% în 2017, foarte apropiată de estimările Guvernului, și 3,9% în 2018, față de 4,3%, respectiv 2,8% anterior. Reevaluarea vine după rezultatele statistice bune ale economiei din primul trimestru. Consumul va fi principalul motor de creștere, însă vor fi contrubuții și din alte zone, inclusiv din producția industrială, arată analiștii Erste.

Statistica a confirmat datele semnal privind creșterea economică de 5,7% în primul trimestru din acest an, cel mai ridicat ritm din Uniunea Europeană. Industria, vânzările retail și sectorul IT au avut cea mai mare contribuție la avansul economic.

“Politica fiscală relaxată a guvernului, alături de cererea din zona euro alimentează creșterea ciclică a economiei românești. Indicatorii sentimentului economic sunt la valori record, în timp ce dovezile anecdotice din mediul de afaceri local arată că multe sectoare beneficiază de cea mai bună situație de după 2007-2008. Totuși, riscurile nu ar trebui trecute cu vederea și vedem o scădere a ritmului de creștere anul viitor ca urmare să scăderii tracțiunii politicii fiscale”, se arată în raportul Erste.

nbsp;