You are here

Poziția Oficială a Asociației

 

POZIŢIA OFICIALĂ A ASOCIAȚIEI 

 

Această pagină este dedicată punctelor de vedere oficiale ale Asociației asupra unor aspecte referitoare la activitatea de evaluare sau asupra unor probleme de interes public.

 

 

Punct de vedere al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România privind evaluarea bunurilor culturale

13 ianuarie 2017: Punctul de vedere al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România privind evaluarea bunurilor culturale poate fi consultat aici.


Punct de vedere al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România privind modul de interpretare a standardelor de evaluare

12 ianuarie 2017: Punctul de vedere al ANEVAR privind modul de interpretare a standardelor de evaluare poate fi consultat aici.


 Punctul de vedere al ANEVAR privind monitorizarea activității de evaluare desfășurată de evaluatorii autorizați, numiți de către Oficiul Registrului Comerțului să stabilească prețul acțiunilor care se tranzacționează pe Piața Rasdaq

16 ianuarie 2015: Punctul de vedere al ANEVAR privind monitorizarea activității de evaluare desfășurată de evaluatorii autorizați, numiți de către Oficiul Registrului Comerțului să stabilească prețul acțiunilor care se tranzacționează pe Piața Rasdaq sau pe piața valorilor mobiliare necotate poate fi consultat aici.


Poziția oficială a ANEVAR cu privire la evaluările efectuate conform Legii 151/2014 (pentru delistarea de la sistemul de tranzacționare Rasdaq)

15 aprilie 2015: Poziția oficială a ANEVAR cu privire la evaluările efectuate conform Legii 151/2014 (pentru delistarea de la sistemul de tranzacționare Rasdaq) poate fi consultată aici.

30 aprilie 2015: Puteți vedea aici adresa transmisă de ANEVAR către Autoritatea de Supraveghere Financiară referitor la monitorizarea rapoartelor de evaluare întocmite de către evaluatorii autorizați, membri ANEVAR, numiți de oficiile registrului comerțului pentru stabilirea prețului acțiunilor care se tranzacționează pe piața Rasdaq sau pe piața valorilor mobiliare necotate.


Inițiativă ANEVAR, în premieră în țara noastră: Toate informaţiile din rapoartele de evaluare - sintetizate într-o bază de date

(Interviu cu Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR în perioada 2014-2015)

Pentru o supraveghere cât mai bună şi pentru obţinerea independenţei evaluatorilor, Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) doreşte să implementeze o bază de date care să conţină o sinteză cu informaţiile care nu sunt confidenţiale din fiecare raport de evaluare întocmit pentru garantarea împrumutului în ţara noastră.

Odată ce vor fi centralizate toate informaţiile din rapoartele evaluatorilor, va putea fi creat cel mai curat indice imobiliar, este de părere Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR în perioada 2014-2015.

Domnia sa ne-a spus, în cadrul unui interviu, că au existat situaţii în care ofiţerii de credit au solicitat evaluatorilor să atribuie valori nereale bunurilor evaluate: „Ca şi în cazul băncilor din Statele Unite ale Americii, unii ofiţeri de credit aveau bonusuri reprezentând un anume procent din cât vindeau, iar interesul lor să vândă era maxim, punând, astfel, presiune pe evaluatori să atribuie o valoare mai mare, pentru ca ei să poată să dea credite”.

Citește și continuarea în Bursa


Punctul de vedere al ANEVAR privind modul în care se poate desfăşura activitatea de evaluare în România de către persoanele juridice

1 octombrie 2014: Având în vedere numeroasele solicitări de clarificare venite din rândul propriilor membri referitoare la modul în care se poate desfăşura activitatea de evaluare de către persoanele juridice, Consiliul director a analizat prevederile legale incidente în materie şi a emis un punct de vedere pe care îl puteţi vizualiza aici.

Subliniem faptul că acest punct de vedere nu vizează persoanele fizice autorizate sau alte astfel categorii fără personalitate juridică.


Punctul de vedere al ANEVAR privind obligativitatea respectării standardelor de evaluare în România în activitatea de estimare a valorii bunurilor

21 februarie 2014: Pentru a veni întâmpinarea celor care au neclarități în ceea ce privește obligativitatea aplicării standardelor de evaluare adoptate de către Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România în virtutea prevederilor legale, Consiliul director a analizat actele normative în materie şi a emis un punct de vedere pe care îl puteţi vizualiza aici.


 
Punctul de vedere al ANEVAR privind introducerea prin Legea nr. 221/2013 a prevederilor care completează art. 25 din Ordonanța Guvernului României nr. 24/2011
 
12 august 2013: Având în vedere introducerea prin Legea nr. 221 din 2013 a unor prevederi care vin în completarea articolului 25 din Ordonanța Guvernului României nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România a adoptat un punct de vedere pe care l-a exprimat prin intermediul unor adrese oficiale înaintate celor două camere ale Parlamentului României.
 
Poziția oficială a Asociației în această privință este exprimată prin intermediul documentului atașat - click aici

 

 

nbsp;